Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gonda Gábor ( 33 ) 

Kép 2004 óta vívok, régi vágyam volt ez az egyesület. Szeretek tanítani, ismereteket átadni, akár sportról, akár szellemi tudásról van szó. Életem során több helyen is lehetőségem adódott tanítani: bútortörténetet a Kozma Lajos Faipari Technikumban, Tai-Chit a Fehér kígyó taoista tai-chi egyesületben és vívást az Árpád Népe hagyományőrző egyesületben.

Ezek a tapasztalatok megérlelték bennem a gondolatot, hogy egy pozitív, alkotó közösséget szeretnék létrehozni. 2007-ben kezdtük el kidolgozni saját stílusunkat, alapító társammal, André Lászlóval. A folyamat során különböző irányzatokból merítettünk: római, középkori európai, ősmagyar és japán kard irányzatok (kenjutsu, iaijutsu, stb).

A vívás és íjászat technikája mellett igyekszünk átadni egy pozitív szellemi hátteret is egyesületünk tagjainak. Fontosnak tartjuk az élet védelmét, minden élőlény életének védelmét, az elesettek, rászorulók védelmét és segítségét. Az edzések során a fegyelmezettséget, az egymásra odafigyelést és kontrolláltságot.

André László  (34)

Kép

Szablyavívással és íjászattal 2004 óta foglalkozok. 2005 és 2008 közt számos íjászversenyt nyertem. Saját stílusunkat 3 éve kezdtük kidolgozni Gonda Gáborral. Igyekszünk minél több fajta fegyver forgatását elsajátítani. Sok stílusból vettünk át használható technikákat, de megkötéseket és értelmetlen dolgokat nem.

 Kézművességgel kiskorom óta foglalkozom. Édesapám faszobrász műhelyében sajátítottam el a fa (és fém) megmunkálás fogásait. Faipari szakközépiskolát és technikumot végeztem. Iskolás koromban már késeket, számszeríjakat és kardokat készítettem. Tudásomat folyamatosan igyekszem bővíteni, hogy egyre tökéletesebb munkákat készítsek.

Saját készítésű fegyvereim közül a legújabbak fotói a fegyverek, és ezek tervei a fegyver tervek galériában láthatók. Néhány éve kezdtem bőrdíszművességgel foglalkozni, főleg tegezeket, késtokokat és bőrpáncélt készítek.